Aanmelden de Riette

Aanmeldformulier vaarbewijs voor leden en belangstellenden WSV de Riette

Hartelijk dank voor uw interesse voor de vaarbewijs cursus. Onderaan deze pagina staat een aanmeldformulier waar u zich kunt inschrijven. Mocht u een van de cursus avonden niet kunnen dan is dit geen probleem, wij hebben daar een oplossing voor. Na de cursus kunt u een examen aanvragen bij de Vamex. U dient wel vaarbewijs 1 te hebben of te gaan halen voor u vaarbewijs 2 kunt ontvangen.

Hieronder een opsomming waarvoor de vaarbewijs cursus geschikt is:

Vaarbewijs deel 2 is verplicht voor schippers van:

  • schepen met een lengte van 15  tot 25 meter
  • motorboten die een lengte hebben van minder dan 15 meter, maar sneller kunnen varen dan 20 km per uur
  • Alle kanalen, rivieren, meren als ook de Wester- en Oosterschelde, IJsselmeer, de Eems en de Dollard en Waddenzee

Vaarbewijs deel 1 geeft de schipper het recht te varen op rivieren, kanalen en kleine meren. De Gouwzee en de Randmeren (Gooimeer t/m Ketelmeer/Zwarte Meer) zijn Vaarbewijs 1 gebied. Het Klein Vaarbewijs 1 is niet geldig voor de Westerschelde, de Oosterschelde, het IJsselmeer incl. Markermeer en IJmeer, de Waddenzee, de Eems en de Dollard. Hiervoor heeft u Vaarbewijs deel 2 nodig. De havens aan de Vaarbewijs 2 gebieden zijn Vaarbewijs 1 gebied.

Cursus vaarbewijs 2 duurt 5 avonden en start op dinsdag 8 januari 2019 om 19.30 uur en duurt +/- 2 uur. De kosten voor deze cursus bedraagt voor leden en belangstellenden van WSV de Riette € 99,00.